Med zucchiniplantor i tre odlingar blir det en del att skörda och äta upp. Då och då river vi zucchini och gör matiga zucchiniplättar.
Ingredienser 4 port
2 ägg
2 ½ dl vetemjöl
½ dl kikärtsmjöl
3 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm peppar
5 dl grovriven zucchini
1 dl riven lagrad ost
smör till stekning
Morotstzatziki
2 medelstora morötter
1 liten vitlöksklyfta
2 dl mild naturell yoghurt
salt och peppar
Gör så här: Riv morötterna grovt och blanda med yoghurt, pressad vitlök och salt och peppar. Låt stå i kylskåpet medan zucchiniplättarna görs. Riv zucchinin och osten grovt. Vispa ägg, mjöl, mjölk o kryddor till en jämn och ganska tjock smet. Vänd i zucchinin och osten och blanda. Grädda i stekpanna på båda sidorna tills de är härligt gyllenbruna. Servera zucchiniplättarna med morotstzatziki.
Johannes Wätterbäck & Theres Lundén
Lämna ett svar