Zucchiniplättar

Zucchiniplättar med morotstzatziki

Med zucchiniplantor i tre odlingar blir det en del att skörda och äta upp. Då och då river vi zucchini och gör matiga zucchiniplättar.

Ingredienser 4 port
2 ägg
2 ½ dl vetemjöl
½ dl kikärtsmjöl
3 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm peppar
5 dl grovriven zucchini
1 dl riven lagrad ost
smör till stekning

 

Morotstzatziki

2 medelstora morötter
1 liten vitlöksklyfta
2 dl mild naturell yoghurt
salt och peppar

 
Gör så här: Riv morötterna grovt och blanda med yoghurt, pressad vitlök och salt och peppar. Låt stå i kylskåpet medan zucchiniplättarna görs. Riv zucchinin och osten grovt. Vispa ägg, mjöl, mjölk o kryddor till en jämn och ganska  tjock smet. Vänd i zucchinin och osten och blanda. Grädda i stekpanna på båda sidorna tills de är härligt gyllenbruna. Servera zucchiniplättarna med morotstzatziki.

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén


Fyll i din mailadress och få en mailnotis varje gång i publicerar en ny artikel.


Våra senaste inlägg

Våra kommande evenemang 24/25

Augusti

September

Oktober

November

December

Våren 2025 (uppdateras löpande)

  • 26/1 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs (info i webbshoppen inom snar framtid)
  • 15 – 16/2 Skinnskatteberg (Färna Herrgård) – Odlingshelg (info webbshoppen inom snar framtid)
  • 23/2 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs (info i webbshoppen inom snar framtid)
  • 8/3 Jakobstad Finland, mer info framöver.

Mer info om evenemangen finns på varje arrangörs sida eller i inlägget:

Föreläsningar och Kurser 2024 – Trädgårdsturné med Johannes Wätterbäck


Kommentarer

2 svar till ”Zucchiniplättar”

  1. Profilbild för Ingela Öh Sohlin
    Ingela Öh Sohlin

    Hej! Måste man ha kikärtsmjöl i zucchiniplättarna? Kan man byta ut det mot något?
    Ingela

    1. Profilbild för Farbror Grön
      Farbror Grön

      Vi har inte testat något annat, men man kanske kan experimentera med potatismjöl?

      / J

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *