Kurs med Farbror Grön – Färna Herrgård

odlingskurs på Färna Herrgård Farbror GrönNu är det äntligen dags att presentera en nyhet. Efter mängder av föreläsningar har vi kommit fram till att en odlingskurs skulle vara roligt att kunna erbjuda. I somras besökte vi några Herrgårdar och slott och då föddes idén om en kurs med övernattning och SPA. Visst låter det som en bra kombination?

Den 3 – 4 mars 2018 finns möjlighet för dig som är odlingsintresserad att komma till Färna Herrgård och inspireras Johannes Wätterbäck (Farbror Grön). I priset ingår fika, lunch, tre rätters middag, frukost, övernattning i enkel- eller dubbelrum, inträde till SPA och odlingskurs med Farbror Grön.

Kursens innehåll

Odlingens fem faktorer

För att lyckas med odling behöver man känna till odlingens fem faktorer. Under den första dagen kommer vi gå på djupet kring dessa faktorer så att du i ditt eget odlande kan planera för dina kommande odlingar och få till det allra bästa odlingsresultatet.

Odlingspraktik 

Vi odlar grönsaker året om och låter grödor avlösa varandra i odlingen, sk serieodling. Vi berättar hur det går till rent praktiskt hos oss. För att få till det behöver man veta vilka grödor man kan så vi vilka tidpunkter och när grödorna är skördeklara. Vi kommer tillsammans sammanställa såkalendrar som anpassas till era odlingszoner. En del av kursen kommer att handla om förökning av plantor.

Under de båda dagarna kommer teori att blandas med praktiska övningar. Med dig hem kommer du ha nya odlingsodlingskunskaper, fröer, egen sådd och kanske en planta.

Hoppas att du vill komma och njuta av en helg fylld med god mat, SPA och odling i massor!

Så här ser dagarna ut

Lördag

10.00 Välkomstfika på Färna Herrgård

10.30 Introduktion och föreläsning

12.00 Afternoon tea med soppa och goda snittar

13.00 Workshop i växthuset

14.30 Eftermiddagsfika

15.00 fortsättning workshop i växthuset

16.00 Workshopen avslutas och därefter är det egen tid för SPA och relax

19.00 Tre rätters middag i Herrgården  (ev alkoholhaltig dryck betalas separat)

Söndag

7.00-9.00 Frukostbuffé i Herrgårdsbyggnaden + utcheckning

9.00 Föreläsning

10.30 Förmiddagsfika

11:00 Föreläsning och meditationspass, avslutning

13.00 Kursen slutar

När: Lördagen och söndagen den 3 – 4 mars 2018

Var: Färna Herrgård (Karta)

Pris : 3300 sek exl moms / 4125 sek inkl moms. Kursen bokas genom en anmälningsavgift på 1000kr. Resterande belopp för kursen betalas inom en månad från det att du betalt anmälningsavgiften. Det går också bra att betala hela beloppet på en gång. OBS! Datumet har gått ut, sök på bloggen efter kurser så hittar du aktuella kurser.

Så här anmäler du: Sätt in anmälningsavgiften 1000 kr på bankgiro 149-5811 och skriv för- och efternamn på den som ska gå kursen. Maila samtidigt personens namn, adress, telefonnr och mail till johannes@farbrorgron.se. Skriv ”Färna” i ämnesraden och skriv i mailet vilka blommor och grönsaker kursdeltagaren tycker bäst om.

Anmälan är bindande och anmälningsavgiften betalas inte tillbaka om avbokning sker. Resterande belopp betalas tillbaka om kursen avbokas 30 dagar innan kursstart eller vid uppvisande av läkarintyg.

Om du vill ge kursen som present kan vi ordna med en presentkortsliknande bild att skriva ut. Den fås via mail efter att bokningen är gjord.

Välkomna

Johannes Wätterbäck


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *