Förlag: LUX Publica   Foto: Linda Eliasson Farbror Grön
Förlag: LUX Publica   Foto: Linda Eliasson
Väck din odlarlust!
Med hjälp av vår lilla gröna handbok kan du som är nybörjare lyckas med din grönsaksodling redan första året, och du som är erfaren odlare få rikligare skördar och färre problem.Du kan odla precis överallt: på landet och i staden, på friland, på balkongen, i pallkrage, växthus och i sovrumsfönstret – det gäller bara att veta hur du optimerar förutsättningarna för grödan och platsen du vill odla på.Boken och odlingsinstruktionerna är praktiskt utformade för att verkligen komma till använd-
ning. Vi utgår från grödan och odlingsplatsen och leder dig, steg för steg, från sådd till skörd.
Vi ger tips på fröer, sorter, jordar och gödsel. Vi beskriver hur du sköter och vattnar dina grödor samt hur du planerar ditt odlande för att sprida ut arbetet och kunna skörda hela året.I 20 år har vi med stor odlarglädje prövat oss fram, och våra erfarenheter och kunskaper håller
du nu i din hand. Med rätt inspiration och vägledning blir alla fingrar gröna.
– Johannes & Theres


Utmärkelser:
Nominerad till Årets Trädgårdsbok 2015 av Gartner Sällskapet
Årets Köksträdgårdsbok 2015 av Måltidsakademin
Best Cookbook Illustrations in Sweden av Gourmand world cookbook awards 2015Alla fingrar gröna är slut!

Sagt om boken:Måltidsakademin:
Att lägga till något i den rika köksträdgårdsgenren är imponerande. Den här grönskimrande handboken äger en fin enkelhet i sin vackra pedagogik och får läsaren att snabbt vilja sticka ner fingrarna i myllan.
Gartnersällskapets omdöme:
I Alla fingrar gröna möter vi odlare som ger sig på allt i odlingsväg. Hela 31 odlingsprojekt finns utförligt beskrivna och odlarglädjen gör att man själv får lust att pröva. En lättläst och mycket personlig skildring, med många fina bilder, för alla matintresserade nybörjare i trädgårdsodling. Konsekvent uppställning av fakta för varje växtslag och ämnesområde.
Annika Christensen, trädgårdsfotograf
Den är otroligt bra. Fina teckningar och så bra kunskap om hur man lyckas med de olika grönsakerna. Dessutom hur man använder det man odlar i matlagningen. Från jord till bord kan man säga.

Lisen Sundgren, herbalist och författare
Den ultimata handboken för den som är sugen på att sätta igång. Sympatiskt tycker jag, bokens omslag är i mjuk plast, lätt att torka av när man haft den ute bland mylla och kompost, en bok att använda på plats. Inget för soffbordet.

Andreas Hammerth, mat- och smakkreatör,Vagabondköket
Ovanligt spännande odlingsbok väldigt pedagogisk och full med användbara tips.

Maria Österåker, författare och bloggare
Jag trodde knappt att det fanns en bok som kunde ge mig något nytt och som
skulle kännas nytänkande och annorlunda. Men så fel jag hade.
Alla fingrar gröna är uppbyggd på ett helt fenomenalt sätt.

Lena Bergqvist, bla verksamhetsutvecklare Vuxenskolan
En enkel och lättläst bok om hur man odlar sina egna grönsaker – i pallkrage, på fönsterbrädan och på friland. Du får veta steg för steg hur du ska göra – från det du har fröet i handflatan en solig vårdag tills du steker dina auberginer i olivolja en regnig höstdag. De vackra och mustiga illustrationerna skapar en riktigt god och härlig (mag)känsla 🙂


Jenny Kjellin, Gefle Dagblad
Enkelt upplägg och handfasta tips. En otroligt användbar bok med andra ord som bör finnas i varje hobbyodlares ficka. Extra plus för att boken har mjuka pärmar i vädertålig plast, som kan stå emot jordiga och gröna fingrar.

Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.