Din varukorg är för närvarande tom!
Odlingskurs 14/ 12 Stockholm fullbokad – ny 25 januari

Vinterns Odlingskurs på Hälsans hus i Stockholm den 14/12 är fullbokad men vi har en ny i januari. Välkommen på Endagskurs & Odlingsdag på Hälsans Hus, Stockholm – 25 januari 2026
Januari är en magisk tid för att förbereda sig inför en ny odlingssäsong – och varför inte göra det tillsammans med likasinnade i en varm, inspirerande miljö? För oss som älskar att odla hela året runt flyter årstiderna ihop till en oändlig möjlighet att njuta av skördar, oavsett vinter, vår, sommar eller höst.
Boka kursen genom att klicka här: Endagskurs Stockholm 25/1
Denna dag bjuder på:
- Att upptäcka smarta odlingstekniker för att förlänga och maximera skördarna, såsom att Odla kallt, serieodla, samt olika tekniker för sådd, förökning och skörd samt att samplantera utan avstånd och krav.
- Tankar och inspiration för att på enklast sätt sköta din odling på distans när du inte kan vara på plats.
- Få bredare och fördjupad kunskap om jord, näring, vattning, perenner, blommor och ljusets roll i odlingen.
- Kombinera teori med praktiska moment.
- Att lämna kursen inspirerad och med flera egna sådder att ta med hem och färre odlingsregler än någonsin.
Det spelar ingen roll om du har en stor trädgård, en liten balkong eller bara en fönsterbräda – alla är varmt välkomna! Det viktiga är att våga använda den plats man har och att tänka kreativt och hållbart.
Ingen förkunskap behövs – bara nyfikenhet! Under dagen finns även våra omtyckta odlingshandböcker till försäljning. Ta gärna med en påse eller låda så du enkelt kan ta med dig dina sådder med dig hem.
Vi utformar dagen tillsammans efter dina frågor och intressen – så att det blir precis den odlingsdag du längtat efter!
Kursinfo
När: Söndag 25 januari 2026
Tid: 9.00 – 16.00 (lunch på egen hand 12–13)
Var: Hälsans Hus, Fjällgatan 23 b, Stockholm (Södermalm)
Pris: 1400 kr inkl. moms
Tips: I samma hus hittar du Herman’s populära gröna buffé – boka gärna bord i förväg: hermans.se/helgbuffe
Vi bjuder på kaffe, kaka och frukt under dagen.
Välkommen till en grön och inspirerande dag där vi tillsammans låter odlarglädjen blomma ut!
Johannes Wätterbäck & Theres Lundén
Boka kursen genom att klicka här: Endagskurs Stockholm 25/1
Våra senaste inlägg
- Odlingskurs 14/ 12 Stockholm fullbokad – ny 25 januariVinterns Odlingskurs på Hälsans hus i Stockholm den 14/12 är fullbokad men vi har en ny i januari. Välkommen på Endagskurs & Odlingsdag på Hälsans Hus, Stockholm – 25 januari 2026 Januari är… Läs mer: Odlingskurs 14/ 12 Stockholm fullbokad – ny 25 januari
- Välkommen på odlarhelg på Färna Herrgård 2026Välkommen till 2026 års odlarhelg på Färna Herrgård i Bergslagen där vi går på djupet i odlandets konst. Under odlingskursen på Färna Herrgård med Farbror Grön går vi på djupet i odlandet under… Läs mer: Välkommen på odlarhelg på Färna Herrgård 2026
- Gör egen buljong på dina resterMånga gånger kan man faktiskt sno ihop en grönsaksbuljong av bara farten, av lite skal, fula blad, några ledsamma rotfrukter och en och annan torkad lök. Gratismat utan någon större ansträngning och otroligt… Läs mer: Gör egen buljong på dina rester
- Farbror Grön – NorrbottenturnéUnder V 45 gör jag Johannes en Norrbottenturné och föreläser på 4 olika ställen i de riktigt höga zonerna. Den 3 november besöker jag biblioteket i Gällivare, den 4 november Folkets hus i… Läs mer: Farbror Grön – Norrbottenturné
- Vi dukar upp för höstens fåglarVid den här tiden på året brukar vi börja tänka på våra flygande vänner, fåglarna. I ett samarbete med pippifoder.se berättar vi mer om årets fågelmat hos oss. Dessutom får du som läsare… Läs mer: Vi dukar upp för höstens fåglar
- Stekta lila morötter med persilja och jordnötterVi älskar morötter! Något som är otroligt gott och kan ätas som en sidorätt eller mellanmål är stekta morotsskivor, toppade med persilja och jordnötter. Vi odlar ofta morötter, gärna i olika färger. I… Läs mer: Stekta lila morötter med persilja och jordnötter
- Rotselleri – skörda, lagra, lagaNär är det dags att skörda rotselleri och hur ska man lagra och tillaga den? Här kommer våra bästa tips. Under september växer rotsellerin som mest och i oktober är den redo att… Läs mer: Rotselleri – skörda, lagra, laga
- Möt oss på Nordiska Trädgårdar HöstNu är hösten på intåg och snart är det dags för höstens trädgårdsmässa Nordiska Trädgårdar Höst på Stockholmsmässan i Älvsjö. Vi kommer som vanligt hålla föredrag, prata odling i vår monter och sälja… Läs mer: Möt oss på Nordiska Trädgårdar Höst
Våra kommande evenemang 2025
September
- 6 Enköping (Drömparken) – föreläsning under Trädgårdsdagen
- 7 Västerås (Vallby friluftsmuseum) – föreläsning under Höstfesten
- 11 Kungsbacka (Vallda trädgårdstad) – föreläsning
- 25 Orust Henån (Kulturhuset Kajutan) – föreläsning
- 27 Linköping ( Huvudbiblioteket ) – föreläsning under beredskapsveckan
- 30 Västerås (Talarkväll I Thomaskyrkan) – föreläsning
Oktober
- 7 Vänersborg (Bibilioteket Gröna salen) – föreläsning
- 10-12 Stockholm, Älvsjö (Stockholmsmässan) – föreläsning, monter (21:36) och försäljning under Nordiska trädgårdar höstmässa. Fokus under mässan ligger på att odla kallt.
November ( Norrbottenturné)
- 3 Gällivare
- 4 Jokkmokk – föreläsning (mer info kommer)
- 5 Piteå – föreläsning (mer info kommer)
- 6 Luleå ( Fiolkets bio Royal) – föreläsning, köp din biljett på biletto, tryck här.
December
- 7 Göteborg (First hotel) – endagskurs
- 14 Stockholm( Hälsans hus) – endagskurs
Februari
Listan fylls på kontinuerligt fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Listan fylls på kontinuerligt fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Lämna ett svar