Till våra evenemang 2018
Föreläsning Farbror Grön
Jag har 25-års erfarenhet av odling av både grönsaker och prydnadsväxter. Under flera år har jag åkt land och rike runt för att föreläsa, handleda eller hålla kurs i odling och självhushållning. Längst ner på sidan presenteras aktuella föreläsningar.

Lite kort om mig: Jag och min sambo Theres driver bloggen farbrorgron.se. Vi odlar blommor och ätbara växter överallt, i staden, på landet, inomhus, utomhus, i källare och på ett tak, själva och tillsammans med andra. Grönsakerna vi odlar, väljs med omsorg – vi vill ha delikata ingredienser till våra gröna middagar.
Allt startade i den igenvuxna trädgården som jag tog över när jag var nitton. Efter några spadtag blev jag fast och har inte efter de kunnat sluta. De senaste 6 åren har jag byggt upp och utvecklat ett flertal stadsodlingar i centrala Västerås samtidigt som jag fortsätter odla i min första trädgård. Genom åren har jag dragit upp mängder av plantor, förökat växter, arbetat med jordförbättring, komposterat och experimenterat mig fram för att få de mest tillfredställande skördar under så lång tid som möjligt. Men jag odlar också en hel del perenner och blommor och utökar hela tiden mina inomhusodlingar med både ätbara grödor och växter som skänker njutning till både öga och näsa.Under våren 2015 lanserades Alla fingrar gröna, vår odlingshandbok för 31 ätbara grödor, LUX Förlag. Idag är tredje upplagan tryckt och ute i handeln och vi håller på att skriva uppföljaren som ska lanseras våren 2018.
Vi ni komma igång med odling, bli inspirerade och få tips på vad ni ska göra med skörden? Jag delar gärna med mig av våra erfarenheter och kunskaper och skapar föreläsningar, workshops, kurser eller handledning efter önskemål.

Mina populäraste föreläsningar:

Odla hela året
Varför begränsa odlandet bara till vår och sommar, när året har två årstider till
som kan grönska? I föreläsningen Odla hela året berättar jag hur man kan tänja på
gränserna och odla ätbart under så lång tid som möjligt, hur man kan utnyttja plats för att få flerskördar på liten yta, hur fönsterbrädan kan ge grönt då utomhusklimatet
inte kan. Därtill ger jag läckra tips på vad man kan göra med sin skörd.
Odla där du är
Du behöver inte ha en stor trädgård för att kunna odla! I föreläsningen Odla där du är
berättar jag hur du enkelt kan odla goda grönsaker i dina fönster, på din balkong,
takterrass, pallkrage, växthus eller friland. Jag varvar praktiska odlingstips med sortrekommendationer och gröna recept.

 

Fler förslag på ingångar
Odla för smak – Vad gör man med sin skörd
Kvinnorna i mitt odlarliv
Mina älskade blommor
Stadsodling – hur kommer man igång
Stadsodling – Att odla på tak
Stadsodling – Att praktisera hållbar utveckling<
Stadsodling – Vad händer i en stad där människor börjar att odla
Odlandets grunder
Vad gör man med skörden
Odla med naturen

Workshops
Odla med barn och pedagoger
Odlandets grunder
Bygga köksträdgårdar
Bygga stadsodlingar

Vill du ha besök till din kommun, trädgårdsförening, skola, hyres- eller bostadsförening?
Kontakta mig på:
johannes@farbrorgron.se
073-360 58 59
På vår facebooksida Farbror Grön kan man också skicka meddelande.

 

 Johannes Wätterbäck

Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.