Västerbottenpaj

Västerbottenpaj Farbror Grön

Till sommarfesten blev vi tillfrågade att göra en vegetarisk paj. Den här goda Västerbottenpajen hittade vi på icakuriren.se och den har vi gjort många gånger och alltid blir den lika uppskattad. Kanske är det för citronskalet i pajdegen som ger en viss syrlighet till helheten. Vi brukar äta pajen tillsammans med en kall sås med tångrom och en sallad.

Ingredienser
Deg:
3 dl vetemjöl
125 gr smör
1 msk vatten
rivet skal av en citron

Fyllning:
3 ägg
3 dl gräddfil
150 gr riven västerbottensost
1/2 tsk salt
kryddmått vitpeppar

Gör så här: Blanda mjöl, smör, vatten och citronskal till en smidig deg. Låt den vila i kylskåpet i ca 30 minuter. Tryck ut degen i pajformen och förgrädda i ca 10-15 minuter i 200 grader. Ta ut formen.

Vispa äggen och tillsätt resten av ingredienserna till fyllningen. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i 25-30 minuter. Servera pajen varm eller kall.

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 × 2 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
Farbror Grön

FREE
VIEW