Wokade vita grönsaker med Szechuanpepparkryddad quornfilé

I kväll kände vi för att äta lite Kinainspirerad mat och Johannes slängde som vanligt ihop något supergott av det vi hade.

Ingredienser 3 port
1 gul lök
1/3 färsk vitkål
1/4 färsk blomkål
2 vitlöksklyftor
1 msk socker
salt
½ dl rapsolja
2 tsk kinesisk kryddblandning med koriander och stjärnanis
2 msk japansk soja
3 quornfilé
rapsolja
Szechuanpeppar
salt
Mrs Cheng´s Wok sauce

Gör så här: Strimla vitkål och lök fint. Skiva blomkålsbuketter tunt. Häll rapsoljan i en upphettad wok. Lägg i kål, lök och blomkål tillsammans med pressad vitlök och strö över socker och salt. Krydda med den kinesiska kryddblandningen och woka några minuter tills allt är mjukt.

Stek quornfiléerna i rapsolja. Krydda med salt och krossade Szechuanpepparkorn och wok sauce. Servera filéerna med grönsakswoken.

 

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *