Syrade chilisåser 2015

 

Vi hade tänkt att såserna skulle bli tappade på flaskor och etiketterade innan julen 2014 men arbetet med boken ”Alla fingrar gröna” intensifierades under december och halva januari. All tid försvann! Men nu är de syrade såserna snart klara och likaså vår egen  sushikrydda ”norifurikake”  som är baserad på takodlad shiso/perilla och vårt syrade chilipulver.

Christopher och jag som odlar på https://takfarmen.wordpress.com/ lyckades att skörda 26 kilo chilifrukter på taket odlingsåret 2014. Alla dessa frukter har gått till våra syrade såser. Vi hade hoppats på en större skörd men ett tag såg det ut som att vi skulle få mycket mindre skörd än 26 kilo, bladlössangreppen var massiva och det var först när getingarna dök upp i juli och åt upp dem som våra chiliplantor började må bra, skörden var nästan 1 månad sen. Så vi är mycket nöjda med skörden trots allt och såserna, ja de smakar fantastiskt! Det blev 5 sorter i år, en utförlig presentation av dem kommer framöver.

Johannes Wätterbäck

4 Comments

  1. Nu blev jag allt sugen!
    Har du testat Emmaljungas orkidé näring mot löss?
    Ger bladnäring och plantorna blir tjock och fina.
    Testade det ett år när jag fick bladlöss på mina tomatplantor.
    Första gången med bladlöss.
    Allt gott

  2. Du får smaka lite på Nordiska trädgårdar och se om du gillar dem. Om du nu kommer lämna din VIP inhägnad och mingla med oss dödliga trädgårdsmänniskor 😉 Tack för tips, än så länge har vi inte sett några löss 🙂 Det börjar bra.

  3. Åh! Är ni alla dagar på Nordiska trädgårdar? Jag ska dit!

    (Nån aning om varför "notifiering mig-rutan" inte syns så jag kan klicka i den? Den bara flimrar till en liten stund, samma på många blogspot.)

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tre × ett =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
Farbror Grön

FREE
VIEW