Stadsodlarfestivalen inspiration

 

Under Stadsodlarfestivalen i fatbruspraken samlades en mängd stadsodlare och annat som kan kopplas till stadsodling. 

Vagabondköket var där och Andi som äger detta saluförde vegetarisk mat med rena smaker samt sin underbart goda kombucha på mate. Vagabondköket är Stockholms minsta och mest miljövänliga food truck. Köket är byggt på en elmoped och han kan kontaktas för evenemang både på hemmaplan och längre bort. Klicka in på Vagabondkökets facebooksida: https://www.facebook.com/Vagabondkoket

Det fanns en hel del plantor av olika basilikasorter på stadsodlarfestivalen och i otroligt fint skick. Orsaken till dem är Janne från piskans stadsodling. Se inlägget från när vi var där och tittade på deras höns 2012: http://farbrorgron.se/en-stadsodling-i-stockho/
Vintervikens mobila köksträdgård fångade mångas intresse: http://vinterviken.com/
Den unga tanten Kicki sålde vitlöksutsäde och massor med härliga safter, sylter och marmelader. Kika in på hennes blogg: http://kickisrum.wordpress.com/
Självklart var Bee Urban där och spred glädje med sin rosa bikupa. Läs mer om dem här: http://www.beeurban.se/

 

Biokol är något många odlare experimenterar med nu för tiden. Vi har både gjort egen biokol: http://farbrorgron.blogspot.se/2013/03/biokol-2013.html och använt oss under detta år av Rölunda Gårds hönsgödselpeppade biokol i stadsodlingarna i Västerås. Se mer på Rölunda Gård om biokol: http://www.rolunda.com/#!ovriga-produkter/cobd och läs gärna  texten på FOBOs hemsida: http://www.fobo.se/kunskap/miljo/odlaren_terra_preta_2010.pdf

Föreningen chiliodlarna: http://www.chiliodlarna.se/ fanns med på stadsodlarfestivalen och med sig hade de Tistelvinds underbart goda syrade chilisåser. Kika in på Tistelvind och se deras sortiment: http://tistelvind.se/webshop/

Monika Lagnet och Lena Israelsson på scenen tillsammans med  Annika Stigmark från Studiefrämjandet. Läs mer om Stadsodlarfestivalen på deras faceboksida: https://www.facebook.com/Stadsodlarfestivalen?fref=ts

Sveriges största samling av ätbara blad plockade i stor Stockholm. Målet var 100 olika slags blad, det blev 140 olika.

 Det tillverkades surkål mitt på festivalen.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tolv − fem =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
Farbror Grön

FREE
VIEW