Smörstekt sparris med pistage och parmesan

För oss är det lyx med färsk sparris. Det allra bästa är såklart egenodlad sparris som man skördar i sin egen trädgård på vårkanten. Men det har vi inte i vår trädgård ännu. Vissa kombinationer har visat sig passa med sparrisens smak och konsistens. Nötter är gott till och citron passar bra. Parmesan likaså.

Ingredienser
1 knippe färsk sparris
en klick smör
saft från en halv citron
salt
en näve hackad pistagenötter
riven parmesan

Gör så här: Stek hela sparrisen i smör. Stänk över citronsaft och salt. Hacka nötterna och riv parmesanen. När sparrisen känns klar men fortfarande är krispig strör man över nötterna så de blir lite varma. Lägg allt i en skål eller på ett fat och strö över parmesan. Äts direkt när den fortfarande är varm.

Theres Lundén


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Ett svar till ”Smörstekt sparris med pistage och parmesan”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *