Scones och timjante

Scones och timjante
Scones och timjante
Mysfrukost eller lyxmellis. Hur som helst blir vi alltid lite extra glada när någon i familjen önskar nybakt scones. Vi brukar blanda i frön och riven ost. Till dessa bröd blir ett skogigt timjante och en örtig kesoröra gott.
Ingredienser till scones

6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
0, 75 tsk salt
2 dl mjölk75 gr smör
2-3 msk pumpafrön
2-3 msk solrosfrön
1 dl finriven prästost eller parmesan

Ingredienser till Timjante

Kokhett vatten
flera kvistar färsk timjan

Ingredienser till Kesoröra
Blanda keso
hackade färska örter så som dill, persilja, timjan, gräslök
örtsalt

Gör så här: Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Klicka därefter i smöret i små bitar och knåda ihop det till en deg. Häll i den rivna osten och mjölk och arbeta ihop degen så att den blir smidig. Tillsätt pumpafrön och solroskärnor och jobba in dem i degen. Dela degen i två delar och tryck ut dem till 10 cm stora cirklar. Skär tvärsnitt över ytan ca 0,5 cm djupa så att det går lättare att dela brödkakorna sedan. Nagga med en gaffel. Grädda dem i mitten av ugnen på 250 grader i mellan 10- 15 minuter.

Koka upp vatten. Lägg timjankvistar i temuggen eller i en kanna. Häll vattnet över timjanen och låt dra några minuter innan servering.

Blanda ingredienserna till kesoröran. Den passar utmärkt till scones och timjante.

Theres Lundén & Johannes Wätterbäck

 

1 Comment

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

åtta − 6 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
Farbror Grön

FREE
VIEW