Scones med honung- och kanelsmör

Scones på fat med kanelsmör Farbror Grön
En snabb och matig frukost som väcker sjusovare med sina väldofter.

Ingredienser Scones
6 dl vetemjöl
2,2 dl mjölk
2-3 msk pumpafrön
2-3 msk solrosfrön
75 g dl smör
0,75 tsk salt
3 tsk bakpulver
1 dl finriven prästost

Ingredienser kanelsmör
50 g smör
1-2 msk honung
1-2 tsk kanel

Gör så här: Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Klicka därefter i smöret i små bitar och knåda ihop det till en deg. Häll i den rivna osten och mjölk och arbeta ihop degen så att den blir smidig. Tillsätt pumpafrön och solroskärnor och jobba in dem i degen. Dela degen i två delar och tryck ut dem till 10 cm stora cirklar. Skär några tvärsnitt över ytan ca 0,5 cm djupa och pudra lite mjöl ovanpå. Grädda dem i mitten av ugnen på 250 grader i mellan 10- 15 minuter. Blanda ihop smör, honung och kanel och låt det stå i kylskåpet tills det stelnar.

Inlägget är skapat genom ett samarbete med Kung Markatta, ett företag med ekologiska livsmedel.

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén

4 Comments

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton + 14 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
Farbror Grön

FREE
VIEW