Rucolapesto

RucolapestRucola sår vi mycket av och ofta. Ibland lyxar vi till det med en egengjord pesto av de frodigaste bladen. I detta recept har vi enbart rucola som grön bas, men man kan ju blanda med basilika också ifall man vill ha den lite mildare. Vi använder gärna olika former att pesto till pastasallader.

Ingredienser:
100 g rucola
50 g finriven parmesan
1/2 dl rostade solroskärnor
1 dl olivolja
1 liten vitlöksklyfta
salt efter behag

Gör så här: Rosta solroskärnorna i en torr stekpanna tills de blivit gyllenbruna. Mixa alla ingredienser till en grynig konsistens. Om den inte äts upp direkt, kan den förvaras i kylskåpet i en glasburk några dagar. Fyller man på med mer olivolja håller den sig längre.

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ett + tolv =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
Farbror Grön

FREE
VIEW