Rödbetssoppa med lök och kål

Ett måste när man odlar egna rödbetor är att göra en härlig rödbetssoppa. Det tycker i alla fall vi. Odlar man även vitkål, lök och pepparrot känns ju soppan än mer lyxig.

Ingredienser 4 port

Soppa:
500 g råa rödbetor
1- 2 gula eller röda lökar
250 g vitkål eller rödkål
2 msk smör eller rapsolja
1 ½ l vatten
3 grönsaksbuljongstärningar
1 lagerblad
2 msk vinäger
salt & vitpeppar

Pepparrotsgrädde:
Vispgrädde
Riven pepparrot
salt

Gör så här: Skala och finstrimla rödbetorna. Det går också att riva, men vi tycker det blir mycket finare när man skurit fint. Vitkålen strimlas lättast med osthyvel. Skär löken i fina skivor. Fräs allt i smör eller olja i några minuter. Fyll på med vatten och buljongtärningar, lagerbladet och kryddor. Koka under lock på svag värme i 20-30 minuter. Smaka av med vinäger och salt. Vispa grädde och blanda i pepparrot och salt efter smak. Servera denna rödbetssoppa med pepparrotsgrädden och ett gott bröd.

Andra goda sopprecept: Bönsoppa, Spenatsoppa och Mustig zucchinisoppa.

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén

Rödbestssoppa

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

11 − ett =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
Farbror Grön

FREE
VIEW