Rödbetscarpaccio med smak av timjan

Ännu en rätt som kommit till av egenodlade grödor i vår stadsodling. Dessa rödbetor är av en avlång sort och heter Forono. Passar bra som en förrätt eller som tillbehör.

Ingredienser
4-8 kokta rödbetor
några kvistar timjan
1 liten rödlök
1/2 dl vinäger
1 och 1/2 dl olja
En rejäl nypa med salt

Gör så här: Koka rödbetorna mjuka. Vispa ihop vinägrettsåsen (oljan, vinägern och saltet) och repa ner timjan i den. Skiva en rödlök i tunna skivor och blanda i. Skär rödbetorna i nästan cm tjocka skivor och slå därefter vinägrettsåsen över de varma rödbetsskivorna. Låt stå i kylskåpet från en timme till ett par dagar.

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *