Rabarberkaka med mörk choklad

En smakrik kaka med rabarber. Första gången vi gjorde denna rabarberkaka tänkte vi att den skulle bli lite vuxen i smaken med kardemumma och mörk choklad, så att vi vuxna skulle få den för oss själva. Men så var det inte! Barnen älskade kakan från första stund och vill gärna avnjuta den med vaniljsås.

Ingredienser

  • 75 gr smör
  • 1,5 dl socker
  • 1 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 1/2 tsk stött kardemumma
  • 2 dl mjöl
  • 40 gr mörk choklad
  • 1 dl rabarber
  • 1 nypa salt
  • ev vaniljsås eller glass
  • florsocker till servering

Gör så här: Hacka rabarber och choklad i små bitar. Smält smöret i en kastrull. Blanda ner socker, ägg, kardemumma, mjöl, bakpulver och salt i kastrullen med det smälta smöret. Blanda till en jämn smet. Häll smeten i en sockerkaksform med löstagbara kanter eller i en annan form i samma storlek. Strö över rabarber och chokladbitar jämnt över smeten. Man kan trycka ner bitarna lite i smeten. Grädda i 175 gr i mitten av ugnen ca 20-25 minuter.

Denna rabarberkaka är god som den är, men man kan servera den med lite vaniljsås eller en klick glass. Sikta över lite florsocker så ser kakan extra aptitlig ut.

Annat gott med rabarber: Rabarberkaka med mandelmassa, rabarbersaft med citron, smörstekt rabarber med havretäcke och sylt med jordgubb och rabarber.

Theres Lundén

1 Comment

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 + åtta =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
Farbror Grön

FREE
VIEW