Quesadillas med epazote och zucchiniblommor

Quesadillas med epazote.

Vi odlar en massa olika växter. Vissa är mer vanliga än andra och vissa växter hade jag aldrig hört talas om innan Johannes fick för sig att börja odla dem. En sådan växt är epazote. Den kallas också citronmålla och har en märklig smak och lukt som mest kan jämföras med diesel.

Det är i Mexico som epazote är en vanligt förekommande ingrediens i olika typer av matlagning. Ihop med bönor gör den sig tydligen bra, men det har vi aldrig provat. Däremot har vi gjort otroligt goda quesadillas med epazote.

Varje bröd viker man på mitten och efter tillagningen delar man brödet i tre delar. De är verkligen supergoda så vi rekommenderar att göra minst två bröd till en person. Om man inte själv odlar epazote, går det köpa i kruka på tex mathem.se

Ingredienser till 1 bröd

2 zucchiniblommor
1/2 grön paprika eller chilifrukt
rapsolja
ca 1 dl riven ost
4-10 blad epazote
örtsalt

Gör så här: Fräs zucchiniblommor och strimlor av paprika/chili i rapsolja några minuter på hög värme. Fördela riven ost, zucchiniblommor, paprika/chili och epazoteblad enligt bilden nedan. Krydda med örtsalt och vik sedan brödet. Stek i varm och torr stekpanna på medelvärme tills du ser att osten börjat smälta. Vänd brödet en gång. Var uppmärksam så att inte brödet bränns vid.

Dela brödet i tre tårtbitsliknande delar och servera på stört.

Theres Lundén

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 − 1 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
Farbror Grön

FREE
VIEW