Potatissallad med örter

Potatissallad med örter

Varje sommar brukar jag göra minst en omgång av denna potatissallad. Första gången jag åt den var en midsommarafton vid kusten strax söder om Göteborg. Salladen blir som allra bäst om man gör den några timmar innan den ska ätas eller helst dagen innan.

Ingredienser 4 portioner
1,5 kg kokt färsk potatis
2-4 msk kapris
1 dl inlagd gurka
1 st purjolök eller rödlök
1 knippe färsk dill
1 knippe färsk persilja

Vinägrett:
3-4 msk dijonsenap
1 dl äppelcidervinäger
2 dl  rapsolja
salt och vitpeppar

Gör så här: Koka färskpotatsien välborstad. Hacka gurkan, löken och örterna. Skär potatisen i halvor och blada den med hacket. Blanda ingredienserna till vinägretten i en skål. Smaksätt med salt och vitpeppar. Häll vinägretten över potatisen och rör ihop försiktigt. Förslagsvis med en slickepott, så är risken mindre att potatisen går sönder. Låt stå kallt i några timmar. Servera gärna som en rätt till midsommarlunchen. Den är god att äta dagen efter också, så har smakerna blandat sig på ett härligt sätt.

Theres Lundén

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × tre =

%d bloggare gillar detta: