Potatissallad med basilika och parmesan

Potatissallad

Då var det dags för året första potatissallad med färskpotatis. I våra land har vi inte riktigt ännu börjat skörda vår potatis, men snart kan våra sommarpotatissallader enbart innehålla vår egen potatis. Det längtar vi efter.

I denna sallad har vi blandat ingredienser man mest förknippar med Italien, tex olivolja, parmesan och basilika. På bilden kan man se rostade pinjenötter, men man kan lika gärna rosta solroskärnor eller pumpakärnor.

Potatissalladen passar utmärkt till grillbuffen eller till picknicken – lika god nygjord som kylskåpskall!

Ingredienser
1 kg små färskpotatisar
½ dl solroskärnor eller pinjenötter
½-1 dl riven parmesan
basilikablad
Vinägrett
1 dl finhackad färsk basilika
1 dl olivolja
½ dl vinäger
2 pressade vitlöksklyftor
½ tsk salt
2 krm peppar
Gör så här: Borsta potatisen väl och koka med skalen på. Blanda ingredienserna till vinägretten. Häll den över den varma väl avrunna potatisen och låt kallna. Rosta pinjenötterna/solroskärnorna i het torr panna och blanda försiktigt i dem, osten och  grovt strimlade basilikablad i salladen. Rör om med en slickepott för att inte ha sönder potatisen. Njut!

Inlägget är skapat genom ett samarbete med Kung Markatta, ett företag med ekologiska livsmedel.

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

nio + 17 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
Farbror Grön

FREE
VIEW