Örtsalt

Om råvarorna är A så är kryddorna O i vår matlagning. När vi fick vår mortel i present för några år sedan kom idéen om att göra egen saltblandning. I vår köksträdgård finns en uppsjö av olika örter. I slutet av sommaren därpå skördade jag allt jag kunde hitta som kunde passa: rödbetsblast, timjan, dill, gräslök, libbsticka, rucola, persilja, körvel och basilika. Tillsammans med grovsalt har jag mortlat allt grovt. Sedan har jag lagt det att torka i rumstemperatur.

Göra eget örtsalt

När örterna torkat helt var det dags för mer mortlande. Jag tog lite i taget och när allt blivit näst intill ett ljusgrönt pulver, fördelades allt i små burkar.

Vårt örtsalt blev fantastiskt gott och användbart. Vi har det i sallader, soppor, grytor, såser och mycket mer. Nu kan vi inte klara oss utan det. I sommar kommer vi för tredje året i rad ta fram morteln efter en rejäl örtskörd…

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *