Mandelmums med citron

Mandelmums med citron

Barnsligt goda mandelmumsbitar med hasselnötter. En otroligt lätt kaka att baka som inte lämnar efter sig så mycket disk och stök. Det rivna citronskalet ger de det där lite extra.

Ingredienser
500 g mandelmassa
200 g råsocker
2 ekologiska citroner
1 äggvita
2-3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
200 g Hasselnötter, rivna eller grovhackade är en smaksak.
Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Riv mandelmassan på det grova på ett rivjärn, citronerna på det fina och hasselnötterna i en mandelkvarn eller hacka dem grovt eller fint. Tillsätt rårörsocker, vaniljpulver och äggvita och knåda till en smidig deg. Forma bollar nästan lika stora som golfbollar och rulla dem i florsocker. Lägg sedan ut dem på en bakpappersbeklädd plåt och grädda dem i mitten av ugnen i ca 15-20 min. Pass på så att de är inne tillräckligt länge i ugnen så att de spricker upp och blir snygga men akta dig samtidigt så att de inte är inne för länge så att undersidan blir bränd och ger en otrevlig bismak.

Inlägget är skapat genom ett samarbete med Kung Markatta, ett företag med ekologiska livsmedel.

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *