Kronärtskocka enligt Musa

På vår närmaste matbutik fick jag se färska kronärtskockor. När jag stod där, kom butiksägaren Musa fram och presenterade ett oemotståndligt recept för dessa enorma blomknoppar.

Ingredienser:
Färska kronärtskockor
olivolja
Vitlök
persilja
flingsalt
ev pressad citron
vatten

Gör så här: Blanda olja, pressad vitlök, salt och mycket finhackad persilja. Dunka ner varje kronärtskocka hårt mot köksbänken så att de öppnar sig. Skär av stjälken och ställ skockorna i en gryta. Fördela oljeblandningen mellan bladen och fyll botten med vatten så att den understa delen av skockorna täcks med vatten. Låt koka. Ta vattenspad då och då och häll över skockorna så att det kommer mellan bladen. Koka tills man lätt kan dra bort bladen. Lägg skockorna i en form, häll i vattnet och servera med lite bröd. Man tar varje blad för sig och äter den nedersta delen. När man kommer till mitten skär man bord det håriga, och avslutar med att äta botten. Spadet kan vara gott att doppa bladen och brödet i.

Har man inlagda kronärtskockor brukar vi göra en supergod kronärtskocksröra.

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

3 svar till ”Kronärtskocka enligt Musa”

  1. TACK för tipset!
    Går direkt till ICA Nära Pettersberg imorgon
    och gör ett inköp.
    Sen direkt ner i grytan!

    Spännande!

    Ewa Norsäter

    Trogen kund hos Muza ICA Pettersberg

  2. Kul,.men det är Skockor och inte kockor.mvh/millan

    1. Tack! Nu är det ändrat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *