Kolakakor med apelsin

Kolakakor med apelsinsmak

En kolakaka med en mild och samtidigt fyllig apelsinsmak.
Ingredienser:
150 g smör
1,5 dl socker
1-2 msk vaniljsocker
1-3 msk sirap
3,75 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 – 2 apelsiner, helst ekologiska
Gör så här: Sätt på ugnen på 175grader och blanda smöret och sockret så att det blir så poröst som möjligt. Riv skalet från apelsinen, apelsinerna och blanda mjöl och bakpulver. Tillsätt därefter alla ingredienser och arbeta ihop till en deg. Rulla därefter ut degen i 4 st längder och placera dem på längden på en bakplåt. Platta till dem en aning och skjuts in i ugnen. Grädda i 10-12 minuter. Ta ut plåten och Skär upp längderna i lagom stora bitar, gärna på diagonalen och sockra dem medans de är varma.
Tips: Kan vara svårt att skära upp dem med en kniv när längderna ligger så tätt. Pröva då med en osthyvel så går det mycket lättare. Byter du ut det vanliga vita sockret mot ett muscavadosocker så får du en ännu godare kaka.
Johannes Wätterbäck

Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

4 svar till ”Kolakakor med apelsin”

  1. Åh det här hade jag velat göra idag. Låter galet gott! Blev en kokoskaka med apelsin istället : )

  2. Det låter inte heller så tokigt 😉

  3. Profilbild för Susanne Fredemyr
    Susanne Fredemyr

    När jag bakar ”vanliga” kolakakor brukar jag använda en pizzaskärare (en sån rund) för att dela dem, då går det snabbt och enkelt även om de ligger tätt.

    1. Profilbild för Farbror Grön
      Farbror Grön

      Toppentips, tack 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *