Kladdkaka glutenfri

Glutenfri kladdskaka med blåbär och grädde Farbror Grön

Det här är en glutenfri kladdkaka som är baserad på bönor. Vi har testat både svarta bönor och kidneybönor med samma goda resultat. Kladdkakan på bilden är bakad med steviaströ.

Ingredienser
400 gram kokta kidneybönor eller svarta bönor. Det går även att använda bönor direkt från burk utan kokning.
1 dl havregryn
1-2 tsk vaniljpulver
4 msk kakao
3 msk neutral olja
1,5 dl råsocker eller steviaströ
4 msk grädde
4-6  katrinplommon (kan uteslutas)
2 ägg
75 g smält smör ( kan uteslutas för en torrare kaka)
En nypa salt
0,5 dl kokosflingor till formen.

Gör så här: Sätt ugnen på ca180 grader. Blanda alla ingredienser utom kokosflingorna i en skål och stavmixa till en jämn smet. Smörj en ugnsform med smör och skaka på kokosflingorna så att de fastnar överallt på formen och häll i smeten. Grädda i ca 20-25 min i mitten av ugnen. låt kakan svalna innan ni skär i den. Kladdkakan blir bäst om den förvaras i kylen och håller i 3-5 dagar.

Inlägget är skapat genom ett samarbete med Kung Markatta, ett företag med ekologiska livsmedel.

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén

 

1 Comment

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 − 2 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
Farbror Grön

FREE
VIEW