Läckra chips av kirskål

Kirskål är verkligen ett ogräs många avskyr. Visst är det bra om man kan hitta några användningsomården för dessa fruktade blad? Vi provade att ugnsrosta kirskålsbladen i citronolja och vips hade vi läckra chips.

Ingredienser

Kirskål, helst de där små bladen som inte ännu vecklat ut sig
En god olja, gärna med citronsmak
Flingsalt

Gör så här: Sätt ugnen på 180-200 grader. Klä in en ugnsform med bakplåtspapper. Lägg i kirskålen och skvätt över lite olja. Gnid in oljan i bladen och smula över salt. Rosta i ugnen i ungefär 15 minuter. Se till att vända på bladen då och då. Om man har mycket blad som ligger ovanpå varandra tar det längre tid än om varje blad ligger för sig. Tänk att de är klara när de är torra och knapriga.

Chipsen kan ätas som snacks eller användas i stället för brödkrutonger i en soppa.

Har du mycket kirskål och vill prova fler ogräsrecept kan vi rekommendera vår ogräspaj eller pestopasta.

Theres Lundén


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *