Fruktsallad med chia, cashewnötssmör och dinkel

Mangosallad med chiafrön Farbror Grön

Som frukost, mellanmål eller som påfyllning av energi i kvällsarbetet framför datorn. Att använda chiafrön kräver lite planering då de behöver svälla några timmar innan man äter dem. Om de inte sväller och du är alldeles för ivrig så kommer fröna fastna mellan tänderna och stanna där ett bra tag. Fruktsalladen räcker till två vuxna.

Ingredienser
1 liten flaska äppeljos
1 mango
1 apelsin
1 tsk lime
2-3 msk chiafrön
Dinkelfullkornskakor
Cashewnötssmör

Gör så här: Ca 5 h innan du ska äta. Häll chiafröna och äppeljosen i en skål och rör om, ställ sedan in den i kylskåpet. Skär bort skalet på apelsinen så att baksidorna av klyftorna blottas. Filea varje klyfta och skala mangon samt skär den i 0,5 cm stora klyftor. Stänk över limen och blanda om frukterna tillsammans med de blötlagda chiafröna. Servera och njut.

Inlägget är skapat genom ett samarbete med Kung Markatta, ett företag med ekologiska livsmedel.

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tre × fyra =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
Farbror Grön

FREE
VIEW