Fredagsmys Surdegschips

Då vi ofta bakar bröd, brukar det ibland finnas lite torra stumpar kvar. Nu vet vi vad vi kan göra med dem! Vi hade läst om och sett bilder på surdegschips och nu vi har provat. Näst intill oemotståndliga. De passar med en klick färskost, att doppa i Aioli eller att ätas naturella. Nu fantiserar vi om hur vi kan utveckla dem på olika sätt. Dessa chips är gjorda av våra surdegsciabatta som liknar baguetter i formatet.
Ingredienser:
Vitt surdegsbröd.
Olivolja
Salt
Gör så här: Skär brödet i så tunna skivor som det går. Lägg dem på en plåt och droppa över olivolja och salta ganska rikligt. Rosta i ugnen på 100 grader i ca 20 minuter. De ska bli hårda och knapriga. Förvara torrt i exempelvis papperspåse.

 

1 Comment

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fem × tre =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
Farbror Grön

FREE
VIEW