Fläderblomssaft

 

Saft på fläderblommor och citron

Ett ganska ordinärt recept på fläderblomssaft som vi brukar använda oss av de somrar vi hitta mycket fläderblommor. Verkligen en läskande dryck.

Ingredienser
60 fläderblomsklasar
2,2 kg socker
30 g citronsyra
3 st citroner
3 l kokhett vatten
atamon

Gör så här: Koka upp vattnet. Skiva citroner och tunt. Blanda fläderblommorna, citron, socker och citronsyra i en stor bunke eller hink med lock. Häll över det kokande vattnet, rör om och täck hinken. Låt stå svalt i 3 dygn, sila av i silduk, koka upp, tillsätt atamon, låt svalna och tappa upp på atamonsköljda flaskor. Förvaras svalt. Det går även bra att frysa saften och då behövs ingen atamon.

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *