Fänkålssallad med cashewvinägrette

Fänkål sallad

Vad vi längtar tills fänkålen är färdig och vi kan laga denna fantastiskt goda sallad. Det här är en sagolikt god sallad där lakristonen från fänkålen och den milda krämiga vinägretten baserad på cashewnötssmör harmonierar på ett särdeles fint sätt. Som vanligt denna tid på året så är alla grönsaker plockade i någon av våra stadsodlingar.

Ingredienser
1 fänkålshuvud
Ca 10 sallatsblad
3-6 salladslökar
4-6 msk cashewnötssmör
0,5 dl neutral olja
2 msk äppelcidervinäger
0,5 tsk örtsalt

Gör så här: Blanda alla ingredienser till vinägretten i en bunke och vispa ihop, blir den för tjock så tillsätt lite mer olja. Skölj fänkålen ren från all eventuell jord och strimla den tunt. Skär sallatsbladen i fyra delar och salladslöken i 2 cm långa bitar. blanda vinägretten och grönsakerna och se till att det verkligen beblandas. Servera och njut.

Inlägget är skapat genom ett samarbete med Kung Markatta, ett företag med ekologiska livsmedel.

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *