Energibars doppade i choklad

Bars doppade i choklad

En bar full av nötter, frön och torkade bär varsamt doppad i din favoritchoklad.

Ingredienser

1 dl skållade, rostade och hackade mandlar
2 dl havregryn
2 dl solrosfrön
0,5 dl pumpafrön
1 dl torkade tranbär
1 dl torkade blåbär
1 dl linfrö
0, 5 dl granatäppel och fikonjos
3 äggvitor
Ett par kryddmått vaniljpulver
En nypa salt

200g av någon god choklad

Gör så här: Skålla mandlarna och skala dem. Rosta dem på en plåt i ugnen i 10 min på 225 grader. Ta ut, låt svalna och hacka dem mer grovt än fint. Blanda sedan alla torra ingredienser, Vispa äggvitorna lätt och häll i äggvitorna och josen. Rör om ordentligt och tryck därefter ut smeten i två avlånga smörade brödformar och grädda dem i 25 min på 125 grader. Låt svalna rejält innan du stjälper upp dem och delar i lagom stora bitar. Doppa dem sedan i din favoritchoklad och låt dem svalna på bakplåtspapper.

Inlägget är skapat genom ett samarbete med Kung Markatta, ett företag med ekologiska livsmedel.

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *