Champinjonsoppa

 

Denna härliga soppa åt jag första gången under en resa i USA. Smaken satt i länge och jag bestämde mig direkt att jag själv skulle försöka skapa denna smakupplevelse på hemmaplan. Nu har jag gjort den många gånger och känner mig mycket nöjd med resultatet.

Ingredienser för 3-4 port
500g färska champinjoner
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
2-3 msk smör
1 dl torrt vitt vin
0,5 l grönsaksbuljong
4 dl grädde
örtsalt
persilja

Gör så här: Skär svampen i mindre bitar, finhacka vitlök och gul lök. Fräs svamp och lök i smör i några minuter. Tillsätt vinet och låt koka in. Häll i buljongen och koka i 10-15 minuter. Mixa med stavmixer till relativt slät konsistens. Tillsätt grädden och låt soppan koka upp. Salta efter smak, gärna med örtsalt och blanda i finklippt persilja.

Theres Lundén

 

 


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *