Broccolisallad

Broccolisallad

Den här salladen är verkligen ett gott tillbehör till i princip vad som helst. Kocken Helena Björkrot brukar göra denna och nu görs den även hemma hos oss. Det är lite svårt att säga exakt hur mycket av varje ingrediens som ska användas. Jag höftar lite som jag känner för tillfället.

Ingredienser:
Broccoli
1 burk Crème fraiche
Någon sked Dijonsenap
Örtsalt
Några nävar rostade solroskärnor
Lite rödlök

Gör så här: Koka broccolin lätt så att det finns tuggmotstånd kvar. Låt svalna. Rosta solroskärnor i en torr stekpanna. Blanda crème fraiche med önskad mängd dijonsenap och örtsalt. Finhacka rödlök. Därefter blandas broccoli, solroskärnor, finhackad rödlök och crème fraiche-blandningen i en skål. Bör ätas direkt. Om man låter den dra för länge tycker jag att rödlöken tar över i smak.

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *