Bönsallad

Bönsallad

Kokta bönor med en vitlöksvinägrett är en delikatess. Receptet kan tillämpas på brytbönor, men vi gör salladen på egenodlade störbönor av sorten Blauhilde.

Ingredienser
Brytbönor
1 vitlöksklyfta
ev gul, röd eller silverlök
ljus vinäger
olivolja
örtsalt

Gör så här: Koka bönorna i 10 minuter i saltat vatten. Gör under tiden vinägretten. Blanda pressad vitlöksklyfta och ev finhackad lök med en del vinäger och två delar olja och örtsalt. Häll av vattnet från de kokta bönorna och slå över vinägretten. Servera gärna bönorna medan de är varma.

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *