Baba ganoush

Baba ganoush

När jag kommer över billig aubergin så gör jag alltid min favoritröra, den libanesiska Baba Ganoushen. Den passar bra som kall sås till grillat, falafel, vegebiffar mm, men även på ett nybakat bröd.

Ingredienser
3-4 auberginer
1 msk tahini (alwadi)
½ pressad citron
1-3 tsk malen spiskummin
1-2 vitlöksklyftor
salt
3 msk olivolja

Gör så här: Sätt ugnen på 250 grader. Dela auberginen på längden. Lägg med snittytan ner på en oljad plåt. Ugnsbaka i ca 15-25 minuter beroende på hur brända man vill ha dem. Låt svalna och gröpa sedan ur innanmätet med en sked. Mosa det fint med en gaffel. Blanda moset med pressad citron, flytande tahini, vitlök, spiskummin, salt och olja. Servera kylskåpskall.

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 − 3 =

%d bloggare gillar detta: