Agedashi tofuspett

Japanska tofuspett Agedashi Farbror Grön
Krispigt friterade tofuspett med härliga asiatiska smaker. Agedashispetten blir som godast med lite salladslök och riven rättika i samma tugga samt några stänk Japansk soja. Receptet gäller för 7-8 spett.

Ingredienser
1,5 förpackning Tofu naturell
2-5 msk potatismjöl
1dl vatten
0,5- 2 tsk  Grönsaksbuljongpulver
1/2 dl  japansk soja
2 tsk japansk risvinäger
5 cm rättika
1-2 salladslökar
0,5-1 l Neutral olja till friteringen
Gör så här: Blanda vatten, buljong, risvinäger, soja, grönsaksbuljong, eventuellt socker och låt det koka upp. Tag sedan av kastrullen från plattan, rör runt och sätt på ett lock och låt den stå. Häll oljan i en tjockbottnad kastrull och värm ordentligt.Låt tofublocket rinna av och skär upp det i för dig lagom stora kuber och trä upp dem på lagom långa grillpinnar (mät på kastrullens omfång). Vänd sedan spetten i potatismjöl och lirka ner dem med en hålslev i den heta oljan. Fritera dem tills de fått lite färg. Detta går ganska snabbt. Tag upp dem sedan med hålslev och låt dem rinna av på ett hushållspapper. Koka upp sojasåsen, skiva en salladslök tunt och riv 5 cm rättika på det finaste på rivjärnet. Slå över sås på den friterade tofun och strö över rättika och salladslök. Servera med basmati- eller jasminris.

Inlägget är skapat genom ett samarbete med Kung Markatta, ett företag med ekologiska livsmedel.

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ett × 2 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
Farbror Grön

FREE
VIEW